Svet 5

21.04.2024.

11:18

Ruski vojni brod gori! Haos na Krimu VIDEO

Ruski zvaničnici su javili da je ispaljena raketa na rusku Crnomorsku flotu stacioniranu u Sevastopolju na Krimu.

Izvor: Blic.rs

Ruski vojni brod gori! Haos na Krimu VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Jutros su ruske snage na jednom od ratnih brodova odbile napad protivbrodskom raketom", napisao je Razvožajev i dodao da je zbog krhotina koje su padale izbio manji požar koji je ubrzo ugašen, prenosi RIA Novosti.

U postu na Telegramu guverner Krima Mihail Razvožajev Razvožajev je izneo tvrdnju da je napad protivbrodskom raketom "odbijen" i da su "njeni delovi izazvali mali požar koji je brzo ugašen".

Kijev indipendent prenosi da su se na društvenim mrežama pojavili video snimci čija autentičnost nije verifikovana, a na kojima je prikazan ruski brod kako gori.

Navodi se da su lokalni mediji objavili da je zatvoren Krimski most.

Oružane snage Ukrajine neprestano pokušavaju da napadnu brodove Crnomorske flote, kao i grad Sevastopolj i glavnu bazu u tom gradu.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg priznao je da ukrajinske trupe za ove napade koriste NATO rakete.

Pored toga, prema pisanju lista Tajms, načelnik generalštaba britanske vojske admiral Toni Radakin lično je pomagao zvaničnom Kijevu u izradi strategije za napade na ruske brodove.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: