Svet 41

21.04.2024.

23:42

Rat – dan 788: Bitka na Krimu; Ukrajinci pogodili najstariji ruski brod

Rat u Ukrajini – 788. dan. Ukrajinska vojska je tokom prethodnog dana gađala ciljeve u ruskim oblastima Belgorod i Smolensk pri čemu su poginule dve osobe, povređeno je nekoliko ljudi i uništeno je skladište goriva.

Izvor: B92.net

Rat – dan 788: Bitka na Krimu; Ukrajinci pogodili najstariji ruski brod
Profimedia

Podeli:

Ruske snage su uzvratile udarima na Odesku, Zaporošku, Sumsku i Dnjepropetrovsku oblast, kao i na industrijski kompleks i stambena naselja u Harkovu i okolini, gde je stradalo dvoje civila. 

Završeno

23:16

Napad dronovima u Bahmutu

22:26

Stoltenberg: "Još nije kasno"

Sjedinjene Američke Države nisu zakasnile sa pružanjem vojne pomoći Ukrajini, ali njihovo odlaganje ima posledice, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u intervjuu za Em-Es-En-Bi-Si.

"Još nije kasno, ali odlaganje ima realne posledice", rekao je on.

Šef alijanse je napomenuo da su bez američkog oružja Oružane snage Ukrajine pet do deset puta inferiornije u vatrenoj moći, a takođe imaju deficit sistema PVO i municije za njih.
 

21:34

Snimak uništenja MiG-29

21:33

Ukrajinci prelaze reku

20:21

Eksplozije u Harkovu


Eksplozija je odjeknula u Harkovu, javljaju ukrajinski mediji.

Šta je bila meta napada, nije saopšteno.
 

18:50

Zelenski: "Imaćemo šanse za pobedu"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je danas izglasavanje nacrta zakona u Predstavničkom domu Kongresa SAD kojim se Ukrajini daje paket vojne pomoći od 60 milijardi dolara i pozvao da taj nacrt pretvori što pre u zakon glasanjem u Senatu.

Ceo tekst pročitajte ovde.

17:18

OBoren MiG i uništen kontrolni centar

Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije u toku 24 sata uništile su:

avion MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva na aerodromu Dnjepar;

kontrolni centar, radar za otkrivanje vazdušnih ciljeva i lanser za protivvazdušni raketni sistem S-300PS.

16:26

Blumberg: SAD će upozoriti Kinu da ne podržava Rusiju u Ukrajini

Američki državni sekretar Entoni Blinken će u predstojećoj poseti Kini od 24. do 26. aprila upozoriti Peking da su SAD i njeni saveznici protiv kineske pomoći Rusiji u ratu u Ukrajini, rekao je neimenovani zvaničnik SAD za Blumberg.

On je naveo da je Blinkenova namera da ovo upozorenje prenese lično i da "detaljno objasni implikacije za evropsku sigurnost" ako se kineska pomoć Rusiji nastavi, prenosi Blumberg.

Blinken je u petak izjavio da Kina najviše doprinosi ruskoj vojnoj industriji i upozorio da ona ne može da održi dobre odnose sa Zapadom ako istovremeno podržava rat Rusije.

  • Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: