Svet 0

20.04.2024.

16:17

Veliki ruski udar: Sravnjeno sa zemljom FOTO

Ruske snage pogodile su danas industrijsku oblast u Harkovu.

Izvor: Tanjug

Veliki ruski udar: Sravnjeno sa zemljom FOTO
Profimedia

Podeli:

"U Harkovu je pogođen industrijski okrug. U napadu za sada nema žrtava", objavio je gradonačelnik Harkova Igor Terehov na Telegramu.

Kako je preneo Ukrinform, eksplozije u Harkovu odjeknule su 11.30 a građani su pozvani da odu u skloništa.

Načelnik regionalne vojne uprave Harkova Oleg Sinegubov ranije je saopštio da je u tom gradu gađana devetospratnica, a ruske snage su jutros pogodile privatnu kuću u Vovčansku, usled čega su dve osobe poginule.

On je naveo da su Rusi koristili municiju UMPB D-30.

"Teroristi iz Ruske Federacije nastavljaju da sravnjuju civilne objekte sa zemljom i ubijaju nenaoružane ljude. Svi zločini su dokumentovani za dalje procesuiranje", istakao je Sinegubov.

Ukrajinski mediji su javili da je tokom dana oboren ruski dron iznad Zaporožja, usled čega je odjeknula eksplozija, rekao je načelnik Zaporoške OVA Ivan Fedorov.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: