Svet 1

20.04.2024.

16:05

Orban upozorava: "Mađarska bi bila do grla u blatu..."

Sve dok Mađarska ima nacionalnu vladu, neće se mešati u rat Rusije i Ukrajine, rekao je premijer Viktor Orban.

Izvor: Novosti

Orban upozorava: "Mađarska bi bila do grla u blatu..."
EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

Podeli:

"Da Fides i demohrišćani nisu na vlasti, Mađarska bi bila do grla u ratu," rekao je Orban na početku kampanje saveza ove dve stranke uoči izbora za Evropski parlament.

On je dodao da "proratne vlade, briselske birokrate" i mreža američkog finansijera Džordža Soroša "šalju milione dolara" mađarskoj "proratnoj levici" u Budimpešti.

Orban je rekao da levica želi "marionetsku proratnu vladu koju kontrolišu Brisel i Vašington" umesto vlade za mir, prenosi agencija MTI. On je pozvao na zaštitu mira i bezbednosti mađarskog naroda, a posebno dece, kao i ekonomskih dostignuća zemlje.

  • Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite u našem blogu UŽIVO

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: