Svet 9

20.04.2024.

15:12

"Situacija se pogoršava iz dana u dan. Zapad nema rešenje"

Zapadni saveznici Kijeva ne znaju kako da se izvuku iz ukrajinskog konflikta, izjavio je bivši oficir švajcarske obaveštajne službe i nekadašnji savetnik NATO Žak Bo u intervjuu za Jutjub kanal "Dip dajv".

Izvor: Novosti

"Situacija se pogoršava iz dana u dan. Zapad nema rešenje"
Profimedia

Podeli:

"Zapad nema izlaznu strategiju, ni Ukrajina je nema. Sve te tvrdnje da Ukrajina može da pobedi je čista samoobmana," rekao je on.

Prema njegovim rečima, od samog početka konflikta Zapad je bio uveren u to da će Rusiju urušiti sankcijama, a potom i da će joj zadati konačni udarac na frontu.

"Međutim, situacija na terenu se za Zapad pogoršava iz dana u dan, a ruska vojska se sve vreme kreće napred," dodao je.

Podsetimo, prema poslednjim podacima ruskog Ministarstva odbrane, ruska vojska uspešno nastavlja ofanzivu u istočnoj Ukrajini u tri pravca - na kupjanskom, donjeckom i južnodonjeckom delu fronta.

Takođe, nakon zauzimanja Pervomajskog ruska vojska je nastavila ofanzivu i na avdejevskom pravcu.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

18 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

20 h

Podeli: