Svet 2

19.04.2024.

22:46

Javio se Zelenski: "Nema više vremena... Potrebna nam je artiljerija"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da u ovoj godini nema više vremena za dalje razgovore, već su potrebne odluke partnera.

Izvor: Tanjug

Javio se Zelenski: "Nema više vremena... Potrebna nam je artiljerija"
Profimedia

Podeli:

"Sve je prilično specifično. Ukrajini je potrebna protivvazdušna odbrana, a partneri u tome mogu pomoći. Mi cenimo napore svakog lidera, svake države, koji su zaista aktivni, zaista ispunjavaju svoja obećanja i pokušavaju da povećaju mogućnosti našeg vazdušnog štita", istakao je predsednik Ukrajine u večernjoj video poruci, prenosi Ukrinform.

On je podsetio da se upravo iz Dnjepra danas obratio učesnicima sastanka Saveta Ukrajina-NATO.

"Bio je to sastanak na nivou ministara odbrane zemalja Alijanse. Nažalost, ruski teroristi su već imali previše vremena da unište ukrajinski život. Nama je potrebna artiljerija, a to ima svet“, naglasio je predsednik.

Prema njegovim rečima, samo dovoljan broj protivvazdušnih i borbenih aviona može da se suprotstavi ruskoj avijaciji.

"Potrebna su rešenja i ona su moguća. Svi u svetu koji se istinski zalažu za mir ne treba da se plaše da pokažu svoju snagu da zaštite život“, naglasio je Zelenski.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: