Svet 2

19.04.2024.

22:46

Javio se Zelenski: "Nema više vremena... Potrebna nam je artiljerija"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da u ovoj godini nema više vremena za dalje razgovore, već su potrebne odluke partnera.

Izvor: Tanjug

Javio se Zelenski: "Nema više vremena... Potrebna nam je artiljerija"
Profimedia

Podeli:

"Sve je prilično specifično. Ukrajini je potrebna protivvazdušna odbrana, a partneri u tome mogu pomoći. Mi cenimo napore svakog lidera, svake države, koji su zaista aktivni, zaista ispunjavaju svoja obećanja i pokušavaju da povećaju mogućnosti našeg vazdušnog štita", istakao je predsednik Ukrajine u večernjoj video poruci, prenosi Ukrinform.

On je podsetio da se upravo iz Dnjepra danas obratio učesnicima sastanka Saveta Ukrajina-NATO.

"Bio je to sastanak na nivou ministara odbrane zemalja Alijanse. Nažalost, ruski teroristi su već imali previše vremena da unište ukrajinski život. Nama je potrebna artiljerija, a to ima svet“, naglasio je predsednik.

Prema njegovim rečima, samo dovoljan broj protivvazdušnih i borbenih aviona može da se suprotstavi ruskoj avijaciji.

"Potrebna su rešenja i ona su moguća. Svi u svetu koji se istinski zalažu za mir ne treba da se plaše da pokažu svoju snagu da zaštite život“, naglasio je Zelenski.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: