Svet 0

19.04.2024.

10:33

Padale granate; Sve je u haosu; Ima stradalih i ranjenih

Najmanje osam osoba je poginulo, a 29 je povređeno u ruskom napadu na Dnjepropetrovsku oblast, saopštila je ukrajinska Državna služba za vanredne situacije.

Izvor: Tanjug

Padale granate; Sve je u haosu; Ima stradalih i ranjenih
Profimedia

Podeli:

U Dnjepru su dve osobe poginule, a 20 ljudi je povređeno, dok je u Sinelnikovu poginulo šest osoba, uključujući dvoje dece, a šest osoba je povređeno, prenosi Ukrinform.

Načelnik vojne administracije u Krivom Rogu Oleksandr Vilkul izjavio je da je udar na infrastrukturu izazvao požar, prenosi Rojters.

Na licu mesta su hitne službe, a trenutno nisu poznati detalji o oštećenju infrastrukture. Ruska vojska je tokom noći granatirala i stambene četvrti Hersona sa privremeno okupirane leve obale, a ranjene su tri osobe, objavio je na Fejsbuku šef Hersonske vojne oblasti Roman Mročko.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je u toku akcija spasavanja u Dnjepru nakon ruskog napada i da je porušeno nekoliko spratova stambene zgrade, a da su na udaru bili i Krivi Rog i Sinelnikovo.

"Svaka država koja pruža sisteme protivvazdušne odbrane Ukrajini, svaki lider koji pomaže da se ubede partneri da PVO sada ne treba da budu u skladištima, već u gradovima i zajednicama koje su na udaru terorista, svi koji podržavaju našu odbranu, oni su spasioci života", naveo je Zelenski.

Prema njegovim rečima, Rusija mora da snosi odgovornost za svoj teror, a "svaka raketa, svaki Šahed mora biti oboren".

"Svet to može da garantuje, partneri imaju potrebne sposobnosti. To je dokazano, posebno na nebu Bliskog istoka i trebalo bi da funkcioniše na nebu Evrope", dodao je on.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: