Svet 6

18.04.2024.

11:20

Rusi pokrenuli kod "Monolit"; Podmornice u stanju pripravnosti; SAD odmah spremile B 52H VIDEO

Ruske podmornice dovedene su u stanje pripravnosti za lansiranje balističkih projektila, navode mediji, dodajući da "uhvaćeni“ radio signali sa njih to potvrđuju.

Izvor: B92.net

Rusi pokrenuli kod "Monolit"; Podmornice u stanju pripravnosti; SAD odmah spremile B 52H VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Emitovanje radio signala na šifrovanim vojnim frekvencijama koji potiču sa ruskog kopna je nezaustavljivo", navodi grčkiportal Pronews.gr.

Prema mišljenju analitičara, navodi se dalje u tekstu, pretpostavlja se da je prijemnik ovih signala skup jedinica ruske komande balističkih raketa podmornica.

Sadržaj radio signala je šifrovan i njihov format varira, prenoseći se na više frekvencija istovremeno, a neki od emisija čak uključuju upotrebu Morzeove azbuke.

Možda vas zanima

Iz analize sličnih signala koji su emitovani u prošlosti, izvori kažu da je došlo do emitovanja signala "T-600" sa identifikatorom najvišeg prioriteta, koji ruske podmornice balističkih raketa prevode kao "Monolit" kod.

Reč je, kako se još navodi, o specifičnom kodu koji je u suštini signal koji ruska mornarica emituje kako bi svoje strateške podmornice dovela u stanje trenutne pripravnosti, tako da imaju mogućnost da odmah krenu sa lansiranjem balističkih projektila sa nuklearnim bojevim glavama.

Možda vas zanima

Za sada ostaje nepoznato da li je emitovanje signala deo vežbe ili nečeg drugog, ali si snage SAD odmahstavljene u pripravnost.

Pronews.gr ističe da su američke snage dobile naređenje da „napune“ nuklearnim oružjem strateške bombardere "B-52H Stratofortress", koji se nalaze u vazduhoplovnoj bazi Minot.

Naime, na bombardere se ukrcava 8 krstarećih raketa AGM-129 ACM sa nuklearnim bojevim glavama.

Takođe, grčkiportal je naveo da ni jedna strana nije dala izjave o ova dva događaja.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: