Svet 0

14.04.2024.

20:55

SAD odlučile: Nećemo učestvovati u tome

SAD neće učestvovati u mogućem odgovoru Izraela protiv Irana posle vazdušnog napada bez presedana na Izrael, izjavio je večeras neimenovani visoki američki zvaničnik.

Izvor: Beta

SAD odlučile: Nećemo učestvovati u tome
Profimedia

Podeli:

"Nećemo biti deo bilo kakvog odgovora koji bi oni (Izrael) nameravali da sprovedu. Ne vidimo sebe da učestvujemo u takvom činu", rekao je zvaničnik novinarima pod uslovom da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, Izrael ne "želi" zaoštravanje sa Iranom uprkos vazdušnom napadu na tu zemlju.

"Izrael nam je jasno stavio do znanja da ne traži dalje zaoštravanje sa Iranom", rekao je taj zvaničnik SAD.

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

Prema izraelskoj vojsci, napad je "sprečen", dok je Iran pozdravio ono što smatra opravdanim odgovorom na izraelski napad kojim je uništen njihov konzulat u Damasku.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: