Svet 6

14.04.2024.

17:51

Otkriven plan: Kijev će u julu snažno udariti – ovo je meta

Kako piše britanski list "San", ukrajinski zvaničnici tvrde da će Kijev pokušati da uništi Krimski most do sredine jula.

Izvor: Novosti

Otkriven plan: Kijev će u julu snažno udariti – ovo je meta
Shutterstock/Michal Zduniak

Podeli:

Eksperti koje je list kontaktirao navode da bi Ukrajina mogla da upotrebi od 20 do 40 raketa "Storm šedou" za gađanje kolovoza mosta i da upotrebi bespilotne čamce za raznošenje potpornih stubova.

Kremlj je više puta naglašavao da terorističke metode kijevskog režima, koji napada civilne objekte, dodatno uveravaju u potrebu da se ciljevi ruske specijalne operacije u potpunosti sprovedu.

Na Krimskom mostu je 8. oktobra 2022. eksplodirao kamion usled čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na teretnom vozu, a delimično se urušio deo mosta. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza terorističkog napada stoje ukrajinske vlasti, a Služba bezbednosti Ukrajine odbila je da komentariše informacije o svojoj umešanosti.

Pročitajte još:

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: