Svet 2

12.04.2024.

23:47

Nemačka upozorila građane: Napustite Iran

Nemačka je upozorila svoje građane da napuste Iran, navodeći da postoji rizik od iznenadne eskalacije postojećih napetosti u Teheranu sa Izraelom i da bi Nemci u Iranu mogli biti u opasnosti od proizvoljnog hapšenja u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Nemačka upozorila građane: Napustite Iran
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Podeli:

''U postojećim napetostima, pogotovo između Izraela i Irana, postoji rizik od iznenadne eskalacije. Ne može se isključiti mogućnost povećanja eksalacija i na vazdušnim, kopnenim i morskim saobraćajnicama'', saopšteno je iz nemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Dodaje se da su posebno ugroženi oni koji poseduju dvojno državljanstvo - nemačko i iransko.

''Nemački državljani su u konkretnom riziku da budu nasumično uhapšeni i saslušani i da budu osuđeni na duge zatvorske kazne'', saopšteno je iz Minstarstva.

Ranije danas mediji su preneli da se Izrael sprema za najgori scenario za koji izraelski zvaničnici veruju da bi mogao da se desi za svega nekoliko časova, odnosno da Iran direktno napadne Izrael, u znak odmazde za napad Izraela na iranski konzulat u Damasku u Siriji, u kojem je ubijeno nekoliko iranskih vojnih zvaničnika. Iran je obećao da će se osvetiti Izraelu za ubijanje ljudi iz konzulata.

Dvojica američkih zvaničnika rekli su za Si-Bi-Es da bi veliki iranski napad na Izrael mogao da se dogodi danas, a u napadu bi bilo korišćeno više od 100 dronova i desetine projektila usmerenih na vojne mete u Izraelu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: