Svet 9

12.04.2024.

22:44

Iran upozoren: "Nemojte"

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da očekuje da će Iran napasti Izrael ''pre, a ne kasnije'' i pozvao Teheran da odustane od napada, preneo je danas Rojters.

Izvor: Tanjug

Iran upozoren: "Nemojte"
Profimedia

Podeli:

Na pitanje novinara koja je njegova poruka Iranu, Bajden je rekao da je njegova poruka: ''Nemojte'', i naglasio da je Vašington posvećen odbrani Izraela.

''Podržaćemo Izrael. Pomoći ćemo u odbrani izraela i Iran neće uspeti'', rekao je on.

Bajden je odbio da otkrije bezbednosne informacije.

Prethodno je portparol Bele kuće Džon Kirbi rekao da je navodni predstojeći napad Irana na Izael stvarna i trajna pretnja, ali nije izneo nikakve detalje kada bi moglo da dođe do navodnog napada.

Kirbi je dodao da SAD posmatraju položaj sopstvenih snaga u regionu u svetlu pretnji Teherana i da veoma pažljivo prate situaciju.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

20 h

Podeli: