Svet 2

12.04.2024.

13:12

Francuska poručila građanima: Ne idite tamo, velika je opasnost

Francusko ministarstvo spoljnih poslova savetovalo je danas francuskim državljanima da ne putuju u Iran, Liban, Izrael i na palestinske teritorije, zbog postojanja opasnosti da se proširi sukob na Bliskom istoku.

Izvor: Tanjug

Francuska poručila građanima: Ne idite tamo, velika je opasnost
Shutterstock/Creative Lab

Podeli:

Francuski MSP je na platformi "X" naveo da će se rođaci francuskih diplomata u Iranu vratiti u Francusku, kao i da je francuskim državnim službenicima zabranjeno da vode bilo kakve misije u Iranu, Libanu, Izraelu i na palestinskim teritorijama.

Iranski izvori su rekli Rojtersu da je Teheran signalizirao Vašingtonu da će odgovoriti na napad Izraela na iransku ambasadu u Siriji na način koji ima za cilj da se izbegne velika eskalacija i da neće delovati ishitreno, jer Teheran traži primirje i u Pojasu Gaze.

U napadu na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana ranije zapretilo osvetom za napad, uključujući i vrhovnog vođu Irana ajatolaha Ali Hamneija.

Pročitajte još:

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: