Svet 0

12.04.2024.

20:55

Nestao Amerikanac kod Donjecka: Borio se na strani Rusa

Amerikanac Rasel Bentli, koji se borio zajedno sa proruskim trupama protiv ukrajinskih snaga u istočnoj Ukrajini, nestao je u Donjeckoj oblasti pod ruskom kontrolom, saopštila je danas lokalna policija.

Izvor: Tanjug

Nestao Amerikanac kod Donjecka: Borio se na strani Rusa
EPA-EFE/SERGEY KOZLOV 45342

Podeli:

Bentli je nestao 8. aprila, a iz policije je dodato da je potraga u toku, piše Rojters. Ruska digitalna novinska agencija ''Mash'' objavila je da je Amerikanac nestao nakon što su ukrajinske snage granatirale jedan okrug u gradu Donjeck.

''Mash'' je naveo da je njegova supruga saopštila da je, nakon granatiranja, Bentli otišao da vidi da li je nekome potrebna pomoć, ali da se nije vratio. Bentli (64) podržava proruske snage u Ukrajini od 2014. godine, kada im se pridružio, koristeći kao vojni pozivni signal reč ''Teksas'', prenosi RIA Novosti.

Ruska agencija navodi da je Bentli potom postao novinar i sarađivao sa ruskom agencijom Sputnjik i dobio državljanstvo Ruske Federacije.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: