Svet 0

12.04.2024.

20:55

Nestao Amerikanac kod Donjecka: Borio se na strani Rusa

Amerikanac Rasel Bentli, koji se borio zajedno sa proruskim trupama protiv ukrajinskih snaga u istočnoj Ukrajini, nestao je u Donjeckoj oblasti pod ruskom kontrolom, saopštila je danas lokalna policija.

Izvor: Tanjug

Nestao Amerikanac kod Donjecka: Borio se na strani Rusa
EPA-EFE/SERGEY KOZLOV 45342

Podeli:

Bentli je nestao 8. aprila, a iz policije je dodato da je potraga u toku, piše Rojters. Ruska digitalna novinska agencija ''Mash'' objavila je da je Amerikanac nestao nakon što su ukrajinske snage granatirale jedan okrug u gradu Donjeck.

''Mash'' je naveo da je njegova supruga saopštila da je, nakon granatiranja, Bentli otišao da vidi da li je nekome potrebna pomoć, ali da se nije vratio. Bentli (64) podržava proruske snage u Ukrajini od 2014. godine, kada im se pridružio, koristeći kao vojni pozivni signal reč ''Teksas'', prenosi RIA Novosti.

Ruska agencija navodi da je Bentli potom postao novinar i sarađivao sa ruskom agencijom Sputnjik i dobio državljanstvo Ruske Federacije.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: