Svet 7

11.04.2024.

9:56

"Pauza za Putina": Zelenski se ovoga najviše plaši

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dao do znanja da se plaši, mogućeg, zamrzavanja sukoba u Ukrajini i navodi da u tom slučaju niko neće investirati u zemlju, prenosi nemački list "Bild".

Izvor: Novosti

"Pauza za Putina": Zelenski se ovoga najviše plaši
Profimedia

Podeli:

"Svuda gde se događalo zamrzavanje sukoba, sukob se završavao sporim širenjem okupacije. To se može dogoditi oružjem ili političkim putem. Najvažnije je - zemlja se ne može razvijati. Čak i ako nije rat u punom jeku, već je rat koji tinja, niko neće investirati u zemlju", rekao je on u intervjuu nemačkom listu.

Zelenski smatra da će se neko vreme javnost radovati zamrzavanju sukoba, ali je uveren da će Rusija iskoristiti pauzu kako bi povećala naoružanje i predlagaće Ukrajini da zaboravi na EU i NATO.

"Zamrzavanje sukoba je kao pauza, kao u filmu. Međutim, to nije film, to je realnost. To je samo pauza, ali pauza za Putina", dodao je on.

Ranije je lider Socijal-demokratske stranke Nemačke Rolf Mjutcenih rekao da je neophodno razmisliti o tome kako da se zamrzne oružani sukob u Ukrajini, kako bi se zatim i okončao.

Zelenski plaši Zapad ruskim lobijem

List piše da Zelenski plaši Zapad ruskim lobijem i govori da Rusija ima veliki uticaj na svet, da svuda ima proruske lobije, pa i u američkom Kongresu.

Na pitanje novinara da prokomentariše nedavne izjave dvojice američkih kongresmena o tome da je u Kongresu, navodno, "procurila ruska propaganda", Zelenski je rekao da Rusija, navodno, ima "dogovore" sa nekim kongresmenima.

"Rusija ima veliki uticaj i svoje lobije ima svuda, i u Sjedinjenim Američkim Državama, i u Evropskoj uniji, u Velikoj Britaniji, Latinskoj Americi i Africi", tvrdi Zelenski.

On smatra da Rusija ima veliki uticaj na svetski informativni prostor i navodi da nisu ruski građani ti koji prenose proruske teze u SAD, već određeni mediji u SAD.

Moskva je više puta ukazivala da je spremna na pregovore, mada je Kijev na zakonodavnom nivou uveo zabranu na pregovore, a na Zapadu ignorišu to što Kijev odbija dijalog.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: