Svet 1

11.04.2024.

8:36

Tramp odgovorio Zelenskom: Nije prikladno...

Nakon poziva koji mu je uputio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, Donald Tramp smatra da sada, kada nije na funkciji, ne bi bilo prikladno da poseti Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Tramp odgovorio Zelenskom: Nije prikladno...
Tanjug/AP Photo/Jason Allen

Podeli:

U intervjuu za medijsku kuću Aksel Springer, Zelenski je u utorak pozvao Trampa da poseti Ukrajinu navodeći da bi to bila prilika da čuje ideje bivšeg američkog predsednika o mogućem putu za okončanje rata sa Rusijom, prenosi Rojters.

Trampova kampanja potvrdila je danas da nije bilo formalnog kontakta između Zelenskog i bivšeg predsednika SAD.

"Nije bilo kontakta sa Zelenskim, ali predsednik Tramp je javno rekao da ne bi bilo prikladno da poseti Ukrajinu sada kada nije glavnokomandujući američke vojske", navodi se u mejlu Trampove kampanje.

Američki predsednički kandidati često putuju u inostranstvo da bi uspostavljali teren za svoju spoljnu politiku.

Bivši republikanski kandidati koji su u medjuvremenu odustali od kandidature, kao npr. bivši potpredsednik SAD Majk Pens i bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi, posetili su Ukrajinu tokom svoje aktivne kampanje za republikansku predsedničku nominaciju.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

21 h

Podeli: