Svet 0

07.04.2024.

10:35

Vladimir Putin dao nalog: U Rusiji kolaps, i tu nije kraj VIDEO

Više od 4.000 stanovnika ruske Orenbuške oblasti, uključujući 885 dece, evakuisano je zbog poplava, a na celom ugroženom području je proglašena vanredna situacija, saopštile su danas regionalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Vladimir Putin dao nalog: U Rusiji kolaps, i tu nije kraj VIDEO
mykhailo pavlenko/Shutterstock

Podeli:

U grad Orsk, gde je u petak pukla brana koja grad štiti od reke Ural, jutros je, po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina, stigao ministar za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov, kako bi na licu mesta organizovao sve neophodne operacije pomoći ugroženom stanovništvu, prenosi RIA Novosti.

Ministar je odmah otišao u poplavljena područja grada, a zamenik načelnika u Ministarstvu za vanredne situacije Ilja Denisov ga je izvestio da je situacija nakon poplava u Orenburškoj oblasti složena.

Lokalne vlasti su najavile pogoršanje situacije sa poplavama i upozorile da je vodostaj reke Ural porastao za još 28 centimetara.

"Poplavljene su 1.784 parcele i 1.347 domaćinstava, vodostaj reke Ural raste", navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Orska Sergej Salmin zahtevao je da se stanovnici poplavljenih područja dobrovoljno evakuišu, inače će biti evakuisani uz pomoć policije.

U petak je u Orsku pukla brana koja je štitila grad od reke Ural, a prema rečima lokalnih zvaničnika, brana je oštećena na dva mesta.

Iz tužilaštva je saopšteno da je do nesreće došlo zbog neblagovremenog preduzimanja mera na održavanju, a istražni komitet je pokrenuo krivični postupak zbog kršenja pravila bezbednosti tokom građevinskih radova i nepažnje.

Stručnjaci procenjuju da će se voda povući tek za nedelju i po do dve.

Ministar za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov izjavio je da je najteža situacija u Lenjinskom okrugu i da na području starog grada u Orsku, gde je kretanje moguće samo čamcima, dubina vode dostiže dva metra.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Podeli: