Svet 1

06.04.2024.

21:17

Žestoke borbe; Oglasio se Sirski

Glavnokomandujući ukrajinske vojske Oleksandr Sirski rekao je kako ruske snage napreduju i da je zaustavljanje jako teško i da je situacija u regiji Bahmuta posebno izazovna.

Izvor: Klix.ba

Žestoke borbe; Oglasio se Sirski
Profimedia

Podeli:

On je rekao da ruske snage izvode ofanzivne operacije danonoćno, koristeći jurišne grupe uz podršku oklopnih vozila, kao i jurišne pešadije.

Žestoke borbe vode se istočno od grada Časiv Jar, koji Ukrajina još uvek kontroliše i koji se nalazi u blizini okupiranog grada Bahmuta.

Ruske snage tamo pokušavaju da probiju odbrambene linije, rekao je Sirski u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, dodajući da "Časvi Jar ostaje pod našom kontrolom, svi pokušaji neprijatelja da se probiju do naselja su propali".

U blizini Avdejevke, još jednog grada u Donjeckoj oblasti koji drže Rusi, najžešće bitke vodile su se u Pervomajskom i Vodjanjiju, prema zvaničnicima.

On je takođe rekao da je situacija napeta na južnim i severoistočnim delovima linije fronta.

Ruska novinska agencija RIA u petak je citirala zvaničnika koji je rekao da su ruske snage ušle u predgrađe grada, koje Moskva vidi kao važnu tačku kijevskih trupa. Ukrajinska vojska saopštila je da je izveštaj neistinit, preneo je Rojters.

Brzo rusko napredovanje na Časvi Jar, jako utvrđen grad sa predratnim stanovništvom od 12.200, koji se nalazi zapadno od srušenog grada Bahmuta koji su okupirali Rusi, predstavljao bi sumorni poraz za Kijev.

Ruske snage napreduju u istočnoj Ukrajini nakon što su u februaru zauzele bastionski grad Avdejevka. Kijevski vojnici pokušavaju da se ukopaju, suočavajući se s dugoročnim nedostatkom artiljerijskih granata uz američku pomoć zaglavljena u Kongresu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: