Svet 0

04.04.2024.

16:34

Šojgu zapretio: "Nadam se da vaše službe ne stoje iza napada na Moskvu"; Makron: "Smešno"

Francuski predsednik Emanuel Makron odbacio je u četvrtak izjave ruskog ministra odbrane koje sugerišu da bi Ukrajina i Francuska mogle da imaju ulogu u prošlomesečnom smrtonosnom napadu na koncertnu dvoranu u Moskvi.

Izvor: france24.com

Šojgu zapretio: "Nadam se da vaše službe ne stoje iza napada na Moskvu"; Makron: "Smešno"
Profimedia

Podeli:

Makronovi komentari usledili su dan nakon retkog telefonskog razgovora između francuskih i ruskih ministara odbrane koji je kasnije doveo do različitih medijskih izjava.

U saopštenju ruskog Ministarstva odbrane navodi se da je Sergej Šojgu rekao svom francuskom kolegi u vezi sa napadom na Moskvu da "kijevski režim ne radi ništa bez odobrenja svojih zapadnih rukovaoca" i da se "nada da francuske specijalne službe nisu umešane u to."

Makron je rekao da su takvi komentari "zaista barokni i preteći, što nije ništa novo", dok je govorio novinarima na marginama otvaranja bazena izgrađenog za Olimpijske igre u Parizu u severnom predgrađu Pariza.

"Drugim rečima, to je smešno“, dodao je Makron.

"Nema smisla i ne uklapa se u stvarnost reći da bi Francuska mogla da stoji iza napada na Moskvu i da iza toga stoje Ukrajinci", rekao je on, i dodao: "ali to je manipulacija informacijama, koje su danas deo ruskog arsenala ratovanja".
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: