Svet 0

02.04.2024.

16:35

Potvrđeno: Putin ima "keca u rukavu"

U utorak je rusko ministarstvo spoljnih poslova za rusku novinsku agenciju Tass poručilo da se razmatra mogućnost uklanjanja talibana s ruskog popisa terorističkih organizacija.

Izvor: Klix.ba, Tanjug

Potvrđeno: Putin ima "keca u rukavu"
Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

U međuvremenu, Zamir Kabulov, ruski posebni predstavnik za Avganistan, rekao je da Moskva redovno sarađuje s talibanima u protivterorističkim naporima.

Prema Tass-u, rusko Ministarstvo izjavilo je da Ministarstvo pravde, Ministarstvo spoljnih poslova i druge relevantne agencije ruske vlade aktivno ispituju uklanjanje talibana s popisa terorističkih organizacija.

Ali, konačnu odluku o ovom pitanju doneće vođstvo Rusije.

Danas se oglasio i portparolj Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da Rusija ima važne hitne teme o kojima bi trebalo da razgovara sa vladajućim talibanima u Avganistanu, potvrdivši da Moskva radi na tome da ukloni talibane sa svoje liste zabranjenih terorističkih organizacija.

Peskov je rekao novinarima da Rusija mora da reši hitna pitanja i da to zahteva dijalog i da zbog toga mora da komunicira sa talibanima koji su na vlasti u Avganistanu, prenela je agencija RIA Novosti.

Peskov nije precizirao koja su to hitna pitanja.

Rusija je zabrinuta zbog prisutnosti terorističkih grupa u Avganistanu, koje bi, prema mišljenju Moskve, mogle ugroziti sigurnost zemalja srednje Azije.

Prethodno su objavljeni izveštaji o saradnji Rusije s talibanima u borbi protiv Islamske države, grupe koja je prošle sedmice izvela krvavi napad u Rusiji, a po svemu sudeći saradnja bi se u budućnosti mogla i intenzivirati.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: