Nova vest

Islamska država

"Oko sokolovo"

Američki udari šokirali svet; Pogođeno više od 30 ciljeva

Američka vojska izvela je između 3. i 12. februara 10 vazdušnih napada na više od 30 ciljeva Islamske države u Siriji, u okviru kampanje protiv te ekstremističke grupe u Iraku i Siriji, saopštila je danas Centralna komanda SAD (CENTCOM).

19:41

14.2.2026.

66 d

Svet

Borci Islamske države u pokretu; Prebačeni iz Sirije u Irak

Oko 3.000 zatvorenika Islamske države do sada je prebačeno iz sirijskih zatvora u Irak i taj proces se nastavlja, rekao je danas irački ministar spoljnih poslova Fuad Husein, dodajući da Bagdad pregovara sa pojedinim zemljama o njihovoj brzoj repatrijaciji.

11:37

13.2.2026.

67 d

Svet

Sat otkucava; Postavljen im je ultimatum

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u Ovalnom kabinetu da je vlastima u Iranu postavio rok za prihvatanje sporazuma, dok Sjedinjene Američke Države šalju značajne vojne snage u region uoči mogućeg napada na Islamsku Republiku.

23:22

30.1.2026.

81 d

Svet

Vojska se povukla: Islamska država ponovo preti?

Sirijske demokratske snage (SDF) povukle su borce iz kampa al-Hol zbog rastućih bezbednosnih pretnji, dok sirijske vlasti tvrde da je povlačenje omogućilo bekstvo pritvorenika povezanih sa Islamskom državom.

16:06

20.1.2026.

91 d

Svet

Islamska država: Mi stojimo iza napada

Islamska država preuzela je odgovornost za napad na restoran u hotelu u Kabulu, u vlasništvu kineskih državljana, u kojem je poginulo najmanje sedam ljudi, dok je više osoba povređeno.

22:29

19.1.2026.

92 d

Svet

Potvrđeno: "Da, mi smo dali podatke Americi"

Ministar spoljnih poslova Nigerije Jusuf Tugar potvrdio je da je nigerijska vlada formalno odobrila nedavni vazdušni napad SAD na terorističke ciljeve u toj zemlji, uz pružanje obaveštajnih podataka koji su doveli do operacije.

14:25

26.12.2025.

116 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Iranska garda zapretila susedima

Iranska Revolucionarna garda (IRGC) zapretila je da će zaustaviti proizvodnju nafte na Bliskom istoku ako se Iran suoči sa napadima pokrenutim sa teritorije njenih suseda u Zalivu.

23:33

21.4.2026.

6 h

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu