Region 0

18.03.2024.

23:40

Četiri kandidata za predsednika Severne Makedonije predala kandidature DIK-u

Četiri od sedam kandidata za predsednika Severne Makedonije, koji su prikupili potpise građana, predali su danas Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kandidaturu za učešće na predstojećim izborima.

Izvor: Beta

Četiri kandidata za predsednika Severne Makedonije predala kandidature DIK-u
Shutterstock/roibu

Podeli:

Kandidaturu su podneli su predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, koga podržava vladajući Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM), gradonačelnik skopske opštine Karpoš i lider partije "Grom" Stevčo Jakimovski, gradonačelnik Kumanova i lider partije "Znam - Za našu Makedoniju" Maksim Dimitrievski i gradonačelnik Gostivara Arben Taravari iz koalicije albanske opozicije "Vredi" (Vlen).

Prema rasporedu DIK-a za predsedničke izbore, kandidature bi trebalo da budu podnete do sutra uveče.

Potpise za učešće na izborima za predsednika Severne Makedonije sakupili su i kandidat najveće opozicione partije VMRO DPMNE Gordana Siljanovska Davkova, kandidatkinja partije Levica Biljana Vankovska i Bujar Osmani, ministar spoljnih poslova Severne Makedonije i kandidat vladajuće albanske partije Demokratske unije za integraciju (DUI).

Kandidature moraju da potvrde članovi DIK-a i tada će zvanično postati predsednički kandidati, a kampanja za predsedničke izbore će početi 4. aprila.

Prvi krug predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji biće održan u sredu 24. aprila, a drugi u sredu 8. maja, zajedno sa parlamentarnim izborima.

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: