Region 0

15.03.2024.

9:09

Eskobar: Severna Makedonija treba odmah da postane članica EU

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar naglasio je da Severna Makedonija treba da bude punopravni kandidat i da odmah postane članica Evropske unije.

Izvor: Kosovo online

Eskobar: Severna Makedonija treba odmah da postane članica EU
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Eskobar je juče rekao da je Severna Makedonija veoma solidan partner Sjedinjenih Država, kako bilateralno tako i multilateralno u Natou i Oebsu, a Vašington i posle izbora očekuje da će zemlja dobiti vladu posvećenu članstvu u Alijansi i integraciji u EU, navedeno je u saopštenju ambasade SAD u Skoplju objavljenom na njihovoj Fejsbuk stranici.

"Prethodna vlada bila je posvećena članstvu u NATO-u i pristupanju EU, a naša očekivanja su da će i vlada koja će doći posle izbora biti na sličan način posvećena članstvu u Natou, pristupanju EU i borbi protiv korupcije", rekao je Eskobar na brifingu u Briselu uoči posete Prištini, Beču i Podgorici.

On je izrazio nadu da će se nakon izbora stvoriti prilika da poseti zemlju, jer će, kako je naglasio tokom svog sadašnjeg boravka u regionu, biti posvećen aktuelnim temama poput onih u vezi sa Kosovom i dešavanjima u Crnoj Gori.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: