Region 0

14.03.2024.

20:03

Milanović o izborima u Hrvatskoj: Vojna tajna

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović nije želeo da otkrije novinarima datum izbora, o čemu treba da se odluči sada kada je parlament raspušten.

Izvor: Jutarnji list

Milanović o izborima u Hrvatskoj: Vojna tajna
R.R./ATAImages

Podeli:

Kaže kako je već odlučio, ali datum će otkriti kad se vrati u Zagreb, javlja N1.

Na pitanje novinara o datumu izbora, rekao je da je odlučio kada će to biti.

"Vojna tajna. Reći ću ti sutra, kad se vratim u Zagreb. Ovo su bile 4 godine sramote", rekao je i dodao da su loša vremena završena nasilnom instalacijom Ivana Turudića.

"Svakako sam govorio o Ustavnom sudu, ne bez argumenata, a juče su valjda i oni shvatili da se ovako ne može", rekao je predsednik.

Podsetimo, prvi put niko iz Ustavnog suda nije prisustvovao polaganju zakletve novog pravobranioca. Predsednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović dobio je poziv za polaganje zakletve, ali se nije odazvao, niti je neko drugi iz Ustavnog suda došao u parlament kao njegova zamena.

Predsednički izbori biće održani u novembru ili decembru.
"Računajte na to, hajde da odradimo posao do kraja", jasan je u terminima izbora na kojima će biti izabran njegov naslednik.

"Donet je zakon o AP, koji je veoma neoriginan, tako se zakoni zovu godinama. Počelo je sa leksom Komadina. Ovo je pokušaj da se disciplinuje i sredi situacija gde postoji građanska neposlušnost i građanska svest da neke stvari moraju da se iznesu u javnost jer se neće znati ko krade, laže i vara", kaže on o današnjem donošenju tog zakona u Sabora i dodaje da je Plenković vitalna opasnost i da je zaštitnik lopova i korupcije u Hrvatskoj.

"Možda to ne bih rekao pre sedam godina, ali sada to zna svako dete, svaka sredina", kaže on.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: