Region 0

25.04.2024.

9:40

Stigao hladan ciklon: Pada sneg u Hrvatskoj

U Gorskom kotaru jutros pada sneg, kamere HAK-a pokazuju da su kolovozi mokri ili vlažni i mestimično klizavi od kiše i snega.

Izvor: Jutarnji list

Stigao hladan ciklon: Pada sneg u Hrvatskoj
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

Ciklon se produbljuje, a njegovo središte se polako kreće retrogradno (od istoka ka zapadu) iznad Biskajskog zaliva. Nad našim krajevima struji topao vazduh afričkog porekla, a na tlu jača greben anticiklona sa istoka, a vreme će se stabilizovati povećanjem temperature vazduha, prema prognozi meteorologa.

Nestabilna hladna vazdušna masa koja nam je donela sneg i hladnoću kreće se nad istočnim Balkanom i Crnim morem.

Danas će biti promenljivo oblačno sa sunčanim periodima. Više oblaka sa nekoliko kapi kiše i na planinama iznad 1200 metara prognoziramo pahulju u zapadnim i centralnim delovima unutrašnjosti.

Tokom vikenda temperatura do 26 stepeni

Na srednjem i južnom Jadranu pretežno sunčano uz povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Po osovini Jadrana tokom dana kretaće se plitki ciklon uz lokalnu grmljavinu i kratkotrajne pljuskove.

Zbog prolaska ciklona, na severnom Jadranu kratko će duvati slaba do umerena bura, a na srednjem i južnom jugu jaka. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti oko 12 °C na Jadranu i do 17 °C.

U ostatku nedelje više sunčanih perioda sa mogućnošću kratkotrajnih pljuskova - pravo prolećno vreme. Temperatura vazduha raste tako da će za vikend ponovo dostizati vrednosti od 22 do 26 °C.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: