Region 0

24.04.2024.

22:26

Preokret u BiH: Posle snega stiže afrička prašina

Sneg je ponovo zabeleo u planinskim predelima Blidinja, Umoljana i Drinića, ali, sudeći po vremenskoj prognozi, neće se dugo zadržati.

Izvor: Klix.ba

Preokret u BiH: Posle snega stiže afrička prašina
RINA

Podeli:

Narednih dana očekuje nas veoma nestabilno vreme, padaće i kiša tzv. prljava kiša, a očekuje se i afrička prašina.

Kako navodi Bh. vremenu, za prvomajske praznike očekujemo delimično sunčano i nestabilno vreme.

Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i dolaska vlažnog zraka odatle prema Bosni i Hercegovini, uglavnom u poslijepodnevnim satima 1., 2. a 3. maja lokalno bi bilo prolazne kiše i pljuskova sa grmljavinom zbog razvoja oblačnosti.

Kako se od kraja ove nedelje očekuje osetnije zagrevanje, toplo vreme će se nastaviti i početkom maja sa dnevnim temperaturama uglavnom između 22 i 27 °C. Tih dana nad našim krajevima će dominirati južna i jugozapadna visinska strujanja sa lokalno pojačanim južnim, saharskim peskom i prašinama iz severne Afrike.

Nebo će biti oblačno, a i tamo gde ima kiše biće "prljavo".

Dalje, posle 3. maja, prema sadašnjim prognozama, očekuje se nastavak nestabilnog vremena uz postepeni pad temperature. Oko 8. maja postoje šanse za značajnije zahlađenje i više padavina.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: