Region 2

07.04.2024.

12:31

Greškom radnika obrušeno brdo?; Vozila u vodi, ima povređenih VIDEO

Na društvenoj mreži Tiktok pojavio se snimak katastrofalne nesreće u Mostaru, u kojoj je greškom radnika došlo do obrušavanja brda kod Mostara.

Izvor: Jutarnji.hr

Greškom radnika obrušeno brdo?; Vozila u vodi, ima povređenih VIDEO
Profimedia

Podeli:

Na snimku se vidi trenutak kada je, lošim miniranjem radnika, došlo do obrušavanja brda u mestu Bjela kod Mostara.

"U jezeru se vide dva automobila, treći se ne vidi", rekao je za Bljesak.info portparol MUP-a Ljudevit Marić, a do klizišta je došlo u kamenolomu kod Mostara. Obrušavanje je oštetilo trafostanicu i nema struje. Klizište je pratio plimni talas.

Prilikom miniranja jednog dela kamenoloma odlomio se i drugi deo, što je izazvalo veliku količinu odrona kamenja koji je završio u reci. Prilikom pada velika količina kamenja zatrpala je automobile koji su bili na putu, dva automobila su završila u reci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna da li je pod klizištem ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji nisu bili u njima u trenutku udesa.

"Prema trenutnim informacijama, nema ljudskih žrtava. Povređene su dve osobe, od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom odrona u reku i time prouzrokovao porast vodostaja i veliki talas, dok je Druga povređena osoba je u trenutku nesreće bila na obali“, kažu iz Operativnog centra i dodaju da je obema osobama pružena medicinska pomoć, prenosi Klix.ba.
 

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: