Politika 0

29.03.2024.

11:59

Vučević oštro: Tepić se priviđaju Removi smeđekošuljaši; Gujon: Vode hajku protiv studenata

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izdao je saopštenje u kom je naveo da se Mariniki Tepić priviđaju Removi smeđekošuljaši.

Izvor: B92.net

Vučević oštro: Tepić se priviđaju Removi smeđekošuljaši; Gujon: Vode hajku protiv studenata
F.S./ATAImages

Podeli:

Saopštenje prenosimo u celosti:

"'Ženi u crnom' Mariniki Tepić se od srpskih studenata priviđaju Removi smeđekošuljaši iz dvadesetih i tridesetih godina prošloga veka.

Dakako, 'ženi u crnom' ne pada na pamet da osudi govor mržnje jednog profesora, a ne studenta, koji se podrugljivo odnosi prema žrtvama srpskog naroda, koji nema pijeteta prema najvećem srpskom gradu pod zemljom Jasenovcem i koji protivpravni separatizam na Kosmetu naziva 'istorijskom pravdom'.

Gospođo Tepić, da li biste i Vi od hramova Srpske pravoslavne crkve da pravite pabove?

Gospođo Tepić, da li je za Vas Republika Srpska i dalje genocidna tvorevina?

Gospođo Tepić, zbog čega stajete u odbranu čoveka koji ismeva žrtve najmonstruoznijih crnokošuljaša ustaša, nad čijim su se zločinima zgražavali čak i njihovi saveznici esesovci?

U pauzi etiketiranja novosadskih studenata, vređanja Srba iz Republike Srpske i lobiranja za vojvođansku naciju, pokušajte da odgovorite na ova pitanja.

Prevashodno, Vas radi".

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon izjavio je danas da su N1 Srbija, Zoran Kesić i Marinika Tepić vodili protiv njegovog humanitarnog rada 2017. godine hajku, što je kulminiralo njegovim hapšenjem na Kosovu i Metohiji i zabranom ulaska u našu južnu pokrajinu.

"Studenti sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu, gde sam održao predavanje, pružili su mi ogromnu podršku. Od tada gajim posebnu emociju prema srpskim studentima, ali i određenu podozrivost prema onima koji su me svojim klevetama ugrozili.

Danas, 7 godina kasnije, vidimo da ista Marinika Tepić, N1 Srbija i ostali zavisni mediji vode hajku protiv studenata koji se bore protiv govora mržnje jednog profesora i neoustaštva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U tom kontekstu, moja svesrdna podrška ide srpskoj omladini koja postojano pokazuje da je solidarna, miroljubiva, ponosna i patriotska, napisao je Gujon na društvenoj mreži Iks".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: