Politika 1

27.03.2024.

11:51

Vučić posle susreta s ambasadorima Kvinte: "Dug i otvoren razgovor. Nastaviće se..." FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu s ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke.

Izvor: Beta

Vučić posle susreta s ambasadorima Kvinte: "Dug i otvoren razgovor. Nastaviće se..." FOTO
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Podeli:

"Dug i otvoren razgovor sa predstavnicima Kvinte i EU. Nastaviće se...", napisao je Vučić na Instagramu. 

Sastanak je počeo malo posle 10 sati. Na njemu su prisutni ambasador SAD Kristofer Hil, ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson, ambasador Francuske Pjer Košar, ambasador Italije Luka Gori, ambasadorka Nemačke Anke Konrad, šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Emanuel Žiofre.

Prisutan je bio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Tema razgovora je bila politička situacija na KiM.

TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

U Briselu su u poslednjih 10 dana održana dva sastanka kao deo dijaloga glavnih pregovarača, a tema je bila pronalazak rešenja nakon ukidanja dinara kao platežnog sredstva na prostoru Kosova i Metohije.

Dogovor nije postignut, a nova runda dijaloga trebalo bi da bude održana 4. aprila. Vučić se sastao s ambasadorima zemalja Kvinte i 31. januara, kada je tema razgovora bila uredba o platnom prometu i ukidanje dinara na KiM.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: