Politika 0

18.06.2024.

12:57

Velika bezbednosna pretnja: "Vučić je postao meta broj jedan organizovanom kriminalu"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je veliki problem i bezbednosna pretnja, naročito po predsednika Srbije Aleksandra Vučića, to što je vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer na slobodi.

Izvor: Novosti

Velika bezbednosna pretnja: "Vučić je postao meta broj jedan organizovanom kriminalu"
Shutterstock/Alexandros Michailidis

Podeli:

Kako je kazao, policije dve zemlje, a posebno Crne Gore, trebale bi intenzivno da se bave tim pitanjem.

"Ako želite da vodite ozbiljnu borbu protiv kriminalaca, ne možete to da uradite bez posvećenosti svih organa koji se bore i koji rade na sprovođenju zakona. A inicijalnu kapislu dao je predsednik Vučić, koji je bio na čelu tog tima, koji je izveo tu akciju. Izvesno je da je, nakon saznanja da je predsednik Vučić taj koji gura borbu protiv kriminalaca, postao meta broj jedan, odnosno glavna smetnja i pretnja organizovanom kriminalu u ovim zemljama", rekao je Dačić.

Dodao je da kod nas uvek postoji priča da se problemi kriminalnih krugova iz raznih drugih krajeva Jugoslavije neće rešavati na beogradskom asfaltu, ali dodaje da se to nikada ne možete potpuno isključiti, jer je kriminal multinacionalan i ne poznaje granice.

"I ne samo da ne poznaje granice, već ima svoje kriminalne grupe sastavljene od različitih nacionalnosti", konstatovao je Dačić. 

On je naveo da je Evropol saopštio da su postignuti izvanredni rezultati u zajedničkoj akciji koju je koordinirao Evropol, a koja se tiče narko-kartela, a u kojem je učestvovala i policija iz Srbije.

"Tamo piše da u tim zajedničkim akcijama, da, kada je Srbija u pitanju, da je uhapšeno više desetina ljudi, i to ne samo u zemlji, već u inostranstvu, i da je na osnovu toga što je oduzeta imovina u Srbiji, vredi više od 50 miliona evra. To su ogromne količine novca koje kriminalci koriste. Dakle, znate šta, to su ozbiljne stvari i zato je veoma važno da svi oni koji nisu uhapšeni sada budu ozbiljno procesuirani", istakao je Dačić.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je juče, povodom objavljivanja prepiske sa Skaj telefona između osumnjičenih pripadnika narko-kartela u Crnoj Gori, da javnost nije svesna kolika opasnost preti po život predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona misli da javnost nije svesna kolika opasnost preti po njegov život, jer se to, kako je rekla, banalizuje u javnosti i dodala da je to unapred smišljen plan i da je to ključno u ovoj prepisci.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: