Politika 1

23.05.2024.

13:25

On će u ime Crne Gore glasati da su Srbi genocidan narod

Savetnik Misije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama, Damir Šabanović najverovatnije će biti osoba koja će podići ruku za glasanje zvanične Podgorice u Ujedinjenim nacijama o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, prenose Novosti.

Izvor: Novosti

On će u ime Crne Gore glasati da su Srbi genocidan narod
Profimedia

Podeli:

Tako će on ispoštovati ono što su danima ranije najavili premijer Milojko Spajić i ministar spoljnih poslova Filip Ivanović. Njegovo ime je najčešće koje se jutros pominje u Podgorici.
 
Šabanović je bio prvi sekretar u Ambasadi Crne Gore u Pekingu a prema dostupnim podacima bio je koordinator Bošnjačke stranke prilikom kampanje za ulazak Crne Gore  u NATO.
 
Podsetimo, Predsednik Aleksandar Vučić bori se danas u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija za celokupan srpski narod. Vučić predvodi delegaciju Srbije na sednici Generalne skupštine na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici.

Uoči sednice, srpski predsednik poslao je jasnu poruku međunarodnoj zajednici i celom svetu.

"Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro, koliko hrabrosti ima. Sve što imam hrabrosti, znanja i snage odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod," poručio je Vučić.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: