Politika 11

18.04.2024.

14:00

Vučić primio akreditive ambasadora; Hvala Bin Zajedu, iskrenom prijatelju Srbije FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Ahmeda Almenhalija.

Izvor: B92

Vučić primio akreditive ambasadora; Hvala Bin Zajedu, iskrenom prijatelju Srbije FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Srbija je ponosna na prijateljske veze i strateško partnerstvo sa UAE, koji su utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju. Spremni smo da održimo intenzivan politički dijalog i razmene poseta na visokom i najvišem nivou i u narednom periodu i time damo dodatni impuls razvoju naše sveukupne saradnje.

Sa posebnim zadovoljstvom primio sam akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata kome sam poželeo srdačnu dobrodošlicu i mnogo uspeha tokom mandata u Beogradu, u čiju će se gostoljubivost i sam uveriti.

Još jednom sam zahvalio predsedniku UAE @mohamedbinzayed na iskrenom prijateljstvu i spremnosti da ličnim angažmanom pomogne i podrži Srbiju i naš narod.

Poštovani ambasadore, osećajte se u Beogradu kao kod svoje kuće!", napisao je Vučić na Instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Suverenog vojnog malteškog reda Frančeska Marije Amorusa.

"Poželeo sam novom ambasadoru @orderofmalta_official srdačnu dobrodošlicu, uspešan i prijatan rad i boravak u našoj zemlji, u nadi da ćemo tokom njegovog mandata dalje unapređivati postojeće dobre i prijateljske odnose i intenzivirati našu saradnju, posebno na humanitarnom planu.

Zahvalni smo Suverenom Vojnom Malteškom Redu na svim humanitarnim aktivnostima u našoj zemlji, a posebno uvažavamo njihovu kontinuiranu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, kojom, zajedno sa nama, čuvaju tekovine međunarodnog pravnog poretka i hrišćansko nasleđe na Kosovu i Metohiji.

Dobro nam došli i srećan rad", napisao je Vučić na Instagramu. 

Predsednik Srbije danas je razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Republike Surinam Albertom Ramdinom, a tema ragovora bili su pravci daljeg razvoja prijateljskih odnosa Srbije i Surinama, kao i o unapređenje bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog značaja.

"Obavestio sam ministra o različitim pritiscima i izazovima sa kojima se Srbija susreće i ponovio značaj odluke Surinama da povuče odluku o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, čime je ta zemlja potvrdila privrženost osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN. Naše dve zemlje su opredeljene da u narednom periodu deluju u pravcu razvoja i intenziviranja kako ekonomske, tako i saradnje u oblastima zdravstva, odbrane, prosvete, poljoprivrede, prehrambene, mašinske i elektro industrije, kao i u IKT sektoru", naveo je Vučić  na instagram nalogu "buducnostsrbijeav"

Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom, sa kojim je, kako je saopštio, razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, ekonomskoj saradnji, kao i geopolitičkim i regionalnim pitanjima.

"Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i principa međunarodnog prava, s nadom da će biti uz nas u svim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa za Srbiju", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

On je pozvao Komonvelt Dominika da učestvuje na Međunarodnoj svetskoj izložbi EXPO 2027 i zahvalio toj zemlji na podršci kandidaturi Srbije za domaćina te prestižne manifestacije.

"Nastavićemo da razvijamo sveukupnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, kako sa Komonveltom Dominika, tako i u okviru regionalnih organizacija Zapadne hemisfere u kojima Srbija ima status posmatrača", izjavio je Vučić.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: