Politika 0

16.04.2024.

13:17

Odbijeni amandmani Srbije, Mađarske i Italije: Beograd ulaže prigovor

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Biljana Pantić Pilja izjavila je da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PSSE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija.

Izvor: Tanjug

Odbijeni amandmani Srbije, Mađarske i Italije: Beograd ulaže prigovor
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Podeli:

Oni su glasali i protiv amandmana koje su preložili članovi italijanske delegacije i član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

Pilja je u izjavi za Tanjug dodala da su amandmani odbijeni velikom većinom i da se samim tim neće razmatrati na plenarnoj sednici PS SE, osim ukoliko se ne uloži prigovor.

Srpska delegacija u PS SE podnela je juče 10 amandmtzvana na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, a njima se pored ostalog traži odlaganje odluke o zahtevu Prištine za članstvo kao i da formiranje ZSO bude pretpristupni uslov.

Članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske podneli su amandman na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope (SE), kojim se traži da članstvo tzv. Kosova bude uslovljeno formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO).

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: