Kosovo 4

16.04.2024.

8:45

Izvestilac Saveta Evrope Bakojani predala izveštaj o tzv. Kosovu, a posetu Beogradu je preskočila

Dora Bakojani, izvestilac Saveta Evrope, priznala je da je izveštaj u kojem je preporučila da tzv. Kosovo bude primljeno u tu instituciju, napisala a da nije nikada došla u Beograd, iako je tako bilo dogovoreno na Političkom komitetu.

Izvor: Novosti.rs

Izvestilac Saveta Evrope Bakojani predala izveštaj o tzv. Kosovu, a posetu Beogradu je preskočila
EPA/OLIVIER HOSLET

Podeli:

Ona je u Beograd trebala da dođe i proveri stvari na terenu, kako ju je poslao taj isti Politički komitet.

Ona je to rekla kada su joj naši poslanici na birou Evropske narodne partije ukazali da je preskočila srpsku prestonicu.

Bakojani je svoj propust pravdala time da se "dva puta čula sa ambasadorom Srbije". To joj je bilo dovoljno da sačini izveštaj kojim daje zeleno svetlo Prištini uz očigledna kršenje vladavine prava koju spovodi režim Aljbina Kurtija.

Naša delegacija je od nedelje u Strazburu gde pokušava da ubedi kolege da bi prijem lažne države, o čemu danas odlučuje Parlamentarna skupština Saveta Evrope, bio presedan.

Bakojanijeva je u prvobitnom izveštaju postavila nekoliko uslova tzv. Kosovu, između ostalih  i formiranje Zajednice srpskih opština, a onda su svi zahtevi odjednom nestali i Prištini su otvorena vrata, mimo svih kriterijuma. 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: