Politika 0

14.04.2024.

22:53

Mali: Nasilje, laži, Srebrenica i krađa toalet papira – to je slika i prilika opozicije

Ministar finansija Siniša Mali govorio je i o odsustvu podrške međunarodne zajednice opoziciji.

Izvor: B92

Mali: Nasilje, laži, Srebrenica i krađa toalet papira – to je slika i prilika  opozicije
M.A./ATAImages

Podeli:

"Hajde da se vratimo na leto prošle godine, kada su zahtevali prevremene izore, poslali i pismeno. Predsednik Vučić je rekao u redu, tada su bili sigurni u svoju pobedu. Došao je 17. decembar, kada su videli da su izgubili, krenuli su sa mržnjom protiv predsednika, sa rušenjem Gradske Skuptine, klečali u Strazburu... Problem je što ih narod neće", ocenio je Siniša Mali.

"Posle izbora, opozicija pokazuje svoje pravo lice, na ulici. Marinika Tepić je jasno rekla da se u Srebrenici desio genocid. To je njihova politika, kao i da Srbija treba da uđe u NATO, uprkos agresiji 1999. Sutra bi uveli sankcije Republici Srpskoj, hoće jedan narod da razdvoje na dva. Sutra bi uveli sankcije Ruskoj Federaciji. Videli ste rušenje Gradske Skupštine, nasilje na ulici, vešala i laži. Da podsetim, Miroslav Aleksić je bio u G17+, znate onih 1.000 evra koje nismo dobili, a sada pripadnika "Kobri" naziva kriminalcem, pa pola sata kasnije kaže da je lagao, da je lažov. Videli ste krađu toalet papira u parlamentu da bi odneli da bacaju... Pokazali su nepoštovanje kada su zakletvu kao poslanici podneli u holu Skupštine, a ne u sali parlamenta. Protiv toga se borimo politikom mira i stabilnosti, govorimo na koje ćemo se načine boriti za Srbiju. To su potpuno drugačiji pristup kada je budućnost naše zemlje u pitanju", kaže Mali.

Možda vas zanima

"Mislim da je svima njima cilj da dođu na vlast. Draganu Đilasu je motiv samo novac. To je pokazao način na koji je napravio 619 miliona evra, i dok je za vreme njegovog mandata pola miliona ljudi bilo bez posla, katančene su fabrike, Srbija je propadala... Kada pogledate, a gde je tu interes građana Srbije? Savo Manojlović je kritikovao Đilasa za prodaju sekunda na RTS-u, ali i on samo želi da dođe na vlast. Međusobno su u sukobu, interesuje ih samo kako da dođu na vlast, neko sa drugog kontinenta ako može da ih postavi samo oni da se obogate, ali gospodo, pa bili se na vlasti! Kada su bila dešavanja na Kosmetu, gospodine Jovanoviću, bili ste na vlasti, šta ste uradili", upitao je Siniša Mali.

"Nijednu lepu vest za Srbiju nisu dočekali lepo, a sve što su mogli kontra da urade za Srbiju, nisu propustili priliku da urade. To je slika i prilika opozicije", kazao je Mali.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: