Politika 9

12.04.2024.

15:51

Težak period pred nama, Vučić zabrinut: Prijemom tzv. Kosova u SE, izbacuju Srbiju; Pisma Makronu i Šolcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak uveče da Srbiju čeka težak period u kome će se odlučivati čak i o članstvu Srbije u Savetu Evrope, ali da će se naša zemlja boriti do poslednjeg trenutka.

Izvor: Tanjug, B92

Težak period pred nama, Vučić zabrinut: Prijemom tzv. Kosova u SE, izbacuju Srbiju; Pisma Makronu i Šolcu
Tanjug/Sarah Meyssonnier/Pool via AP

Podeli:

On je novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske rekao da oni prijemom takozvanog Kosova u SE, bez ispunjenja uslova i formiranja Zajednice Srpskih opština i svega drugog, u stvari izbacuju Srbiju iz te organizacije.

"Videćemo. Sve je to u iste dane. Borićemo se oko toga. Jedine dobre vesti su ekonomske vesti, valjda od toga se živi. I to je ono što je dobro i to je ono što je važno", rekao je Vučić.

On je rekao i da će predlog predsednika RS Milorada Dodika uputiti pozive drugim Srbima iz regiona.

"Predsednik Dodik i njegov tim, gospodin Stevandić i gospođa Cvijanović imali su predloge da još neke predstavnike srpskog naroda pozovemo sa prostora bivše Jugoslavije. Želimo da razgovaramo o jeziku, pismu i o svemu drugom", rekao je on.

Možda vas zanima

Istovremeno on je pozvao rukovodstvo Srpske da još jednom dobro razmisle o svojim odlukama.

"Mi da im uvodimo sankcije nećemo. Mi da idemo protiv Republike Srpske nećemo. Delićemo vašu sudbinu, samo vas molimo da još jednom  dobro razmislite o svakom svom potezu", rekao je Vučić.

Mali: Vučić jutros poslao pisma Šolcu, Makronu i ostalim evropskim liderima

Nakon toga, danas je ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros poslao evropskim liderima pisma o pitanju prijema tzv. Kosova u Savet Evrope.

Kako je Mali rekao, Vučić je poslao pisma nemačkom kancelaru Olafu Šolci, francuskom predsedniku Emanuelu Makronu kao i drugim liderima.

Mali je objasnio da nikada nije video Vučića zabrinutijeg i da su pritisci sve jači. 

Kako je rekao, znajući Vučića, ubeđen je da predaja nije opcija i da on uvek pobeđuje. 

Možda vas zanima

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: