Politika 11

12.04.2024.

8:29

Pritisci na Srbiju nikad veći; Mali: Vučić jutros poslao pisma Šolcu, Makronu i ostalim evropskim liderima

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros poslao evropskim liderima pisma o pitanju prijema tzv. Kosova u Savet Evrope.

Izvor: B92

Pritisci na Srbiju nikad veći; Mali: Vučić jutros poslao pisma Šolcu, Makronu i ostalim evropskim liderima
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

Kako je Mali rekao, Vučić je poslao pisma nemačkom kancelaru Olafu Šolci, francuskom predsedniku Emanuelu Makronu kao i drugim liderima.

"Ja predsednika nikad zabrinutijeg nisam video nego ovih dana. Pritisci su nikad veći, problemi nikad veći. Tu mislim na region, na KiM, sankcije Rusije, preti nam Rezolucija o Srebrenici... On je jutros poslao pisma svim liderima, kada je u pitanju prijem Kosova u Savet Evrope. Svako ko poznaje Vučića, zna da predaja nikad nije opcija i da on uvek pobeđuje. Razlog što je on zabrinut je objektivan, jer pritisak nikad nije bio veći", rekao je Mali. 

Možda vas zanima

"Aleksić je lažov nad lažovima"

Ministar Mali je rekao da jedna laž Miroslava Aleksića sustiže drugu.

"Opozicija se samo bavi rečima mržnje… Da li ste videli Aleksića? Lažov nad lažovima. Postavio je slikao Aleksandra Boškovića, a ono slika časnog vojnika. I posle pola sata, on kaže, izvinjavam se, lagao sam, pogrešio sam. Čemu sve to? Zašto toliko lažete? Nastavljaju sa uništavanjem imovine, pogledajte sada… Toliko besomučno lažete, da se vasa politika svodi na nasilje i laži. Svaki put kada treba nešto da se uradi, oni pobegnu, kao što su to uradili na konsultacijama oko izbora", objasnio je Mali.

Borimo se da budu prihvaćene preporuke ODHIR-a, dodao je Mali.

On je istakao da opozicija nema politiku.

Mi da se bavimo njima, samo im pravimo PR. Rezultati govore o njima. Kada je lagao (Aleksić) sa Dinkićem I rekao besplatnih 1.000 evra građanima, pa to je Miroslav Aleksić.

Možda vas zanima

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: