Politika 1

11.04.2024.

20:03

Vučić o kritikama Kvinte: "Posle svega što su uradili, Beograd im je kriv. Sram vas bilo"

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić poručio je večeras da bi zemlje Kvinte, koje kritikuju Srpsku listu zbog poziva na bojkot glasanja za smenu gradonačelnika na severu Kosova 21. aprila, trebalo da bude sramota zbog takvih navoda.

Izvor: B92

Vučić o kritikama Kvinte: "Posle svega što su uradili, Beograd im je kriv. Sram vas bilo"
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Podeli:

On je podsetio da je na lokalne izbore na severu prošle godine izašlo svega - 3,4 odsto građana.

"Video sam da neki pokušavaju da drže pridike, kakav je to bezobrazku", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa tim što Kvinta prebacuje Srbima najavljeni bojkot glasanja 21. aprila.

Kako je rekao, Aljbin Kurti je prvo organizovao izbore na koje je izašlo 3,4 odsto građana, a pre toga sprovodio bezbroj akcija protiv Srba.

"Hapsili su Srbe, maltretirali, tukli, ranjavali ljude… Onda on organizovao genijalne izbore sa 3,4 odsto izašli. Ali, to nije problem. Rekli su nam samo prihvatite da učestvujete i oni će da podnesu ostavke. Kada smo prihvatili, kažu – neće da podnesu ostavke", podsetio je Vučić.

Nakon toga su, kaže, iz Kvinte rekli da Srbi podnesu peticiju, ako je, ističe, bilo potrebno prikupiti potpise čak 20 odsto upisanih birača.

"I kada, uz sve prevare Kurtija, sitnog šibicara, prikupimo te potpise, kažu – ne, ajde na referendum. A, na referndumu je potrebno 50 plus 1 glas. Pa, nema Srba koji žive tamo toliko… Još su 862 ljudi upisali", napomenuo je predsednik Srbije.

Na sve to je, dodaje, Srpska lista reagovala i istakla da je sve to zapravo besmisleno, jer ne mogu Srbi više da podnesu teror.

"I posle 3,4 odsto izašlih na izbore, oni kažu – Beograd je kriv? Sram vas bilo. Pogledajte se u ogledalo, lažovi jedni", poručio je Vučić.

Možda vas zanima

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: