Kosovo 5

17.04.2024.

11:31

Ovo je Grkinja koja je jedina glasala protiv sramnog predloga Dore Bakojani FOTO

Popularni grčki portal Pronews objavio je jutros da je jedina grčka poslanica koja sinoć u Strazburu nije glasala "za" - Nina Kasimati i da joj to, kako su napisali, služi na čast.

Izvor: Novosti

Ovo je Grkinja koja je jedina glasala protiv sramnog predloga Dore Bakojani FOTO
Profimedia

Podeli:

Četvoro od pet grčkih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu glasalo je sinoć za sramni predlog Teodore Dore Bakojani, šefice kluba grčkih poslanika u tom evropskom telu.

Taj medij je analizirao zašto to nije trebalo da se desi te da bi takav grčki stav mogao da ima ozbiljne posledice u budućnosti i po samu Grčku.

Pojedini grčki mediji ocenili su sramotom predlog koji je upravo došao od Grčke koja tradicionalno, kao pravoslavna zemlja, ima duge i bliske veze sa Srbijom.

Ko je Nina Kasimati?

Nina (Irini) Kasimati rođena je 1978, grčka je političarka, izabrana u okviru Sirize. Uključena je u razne političke i antiratne inicijative još s početka 2000-ih.

Kasnije je u PASOK-u podržavala Jorgosa Papandreua tokom unutarstranačkih izbora 2007. Posle je došlo do nesuglasica pa je stranku napustila 2010.

Kao članica Sirize ušla je u parlament posle izbora 2015, ponovo je izabrana četiri godine kasnije.

Ćerka je Jorgosa Kasimatisa (1949-1993), atletskog šampiona koji je krajem osamdesetih bio na poziciji generalnog sekretara za sport.

Pročitajte još: 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

22 h

Podeli: