Sreda, 20.09.2023.

11:11

Spremite se: Stiže olujni ciklon

Nakon jučerašnjeg burnog dana sa snažnim olujama i gradom, današnji dan doneo je Srbiji stabilizaciju vremena, kaže za "Telegraf" Đorđe Đurić, meteorolog.

Izvor: Telegraf

Spremite se: Stiže olujni ciklon
Shutterstock/Romolo Tavani

Nebo nad Srbijom od jutra je vedro, pa se pred nama očekuje sunčan i topao dan, nalik pravom letnjem. Maksimalna temperatura biće od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C.

U ovom času snažan oblačni sistem nalazi se iznad zapadnog i centralnog Mediterana.

Đurić kaže da je u pitanju oblačnost u sklopu plitkog ciklona koji ovim predelima donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom.

U toku dana ovaj snažan oblačni sistem premeštaće se prema Jadranskom moru i Alpima, a u noći ka četvrtku deo ove oblačnosti zahvatiće sa jugozapada, odnosno sa Jadranskog mora i Srbiju, navodi Đurić.

Na području Srbije pod uticajem ovog sistema u četvrtak će biti znatno više oblačnosti, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Tokom dana padavine će biti ređe, dok se više padavina očekuje posle podne i pred kraj dana.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa obilnim padavinama i vrlo jakom grmljavinom, uz lokalnu pojavu grada, rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: