Vesti

Tadić prozvao Vesnu Čipčić i N1: Da li me optužuje za krivično delo?; Ovo nije novinarstvo

Beograd -- Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić reagovao je na optužbe koje je Vesna Čipčić iznela na TV N1 na njegov račun.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ Socijaldemokratska stranka (SDS)/ bg
FOTO TANJUG/ Socijaldemokratska stranka (SDS)/ bg

Tadić poziva Vesnu Čipčić da kaže da li ga je javno optužila za krivično delo, a N1 da odgovori do kada će mu uskraćivati pravo da odgovori na ono što je o njemu izrečeno.

Njegovu reakciju prenosimo u celosti:

"Jasno mi je da konkurentska opoziciona lista koristi prljavu kampanju optužbi na račun naše liste za falsifikovanje potpisa.

Međutim, u svom životu nisam nikada počinio krivično delo i neću dozvoliti nikome da me bez pravnih posledica optužuje za ovako ozbiljno krivično delo, zbog bedne borbe za par procenata i sramnih pokušaja da naši opozicioni glasovi odu Vučiću.

Svako ko me od danas bude optužio,direktno ili indirektno, da sam falsifikovao nečiji potpis dobiće tužbu.

Zato ovim putem javno pitam Vesnu Čipčić da jasno kaže da li je to ona mene danas, takođe javno, na N1 optužila za ovo krivično delo?! Pitam, jer na direktno pitanje u kom se lično pominjem, upućuje najstrašnije optužbe.

Pitam i @n1srbija do kada misle da gotovo svaki dan pozivaju goste koji upućuju jednostrane optužbe na moj račun i na račun naše liste, a da nijednom mi kao druga strana nemamo prostor da odgovorimo?!

Svim pravnim sredstvima ćemo se boriti i borimo se za to da, ukoliko su potpisi falsifikovani, počinioci odgovaraju. I ponavljam - optužuju nas za delo koje ni nije u našoj nadležnosti i koje nismo ni mogli da počinimo.

Međutim, isto tako ću se svim pravnim sredstvima boriti protiv toga da se besramno upućuju ovakve optužbe, bez prostora da na njih i odgovorimo. Ovo nije novinarstvo, jer nema druge strane. Ovo je predizborna inkvizicija koja koristi samo Vučićevoj i Đilasovoj listi.

Ceo svoj život se borim protiv organizovanog kriminala i rizikujem sve vreme svoj život u toj borbi. Ni zbog čije kampanje i manipulacija neću dozvoliti da bez pravnih posledica mi neko upućuje ovakve besramne optužbe.

I na kraju, ako su u pitanju ljudi koji ovako bez ikakvog argumenta mogu takve optužbe da upućuju, a šta nam garantuje da neki od takvih karaktera nisu i stvarno dali potpise, a kasnije lagali da su falsifikovani? Ako oni mogu za mene da pomisle da sam umešan u organizovani kriminal, imam puno moralno pravo da i ja za njih imam ovakve sumnje."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.