Vesti

Evo kako možete da proverite kako se glasalo na vašem biračkom mestu

Izbori u Srbiji su okončani, rezultati su poznati, ali ako vas zanima kako se na vašem biračkom mestu glasalo na izborima 2022, to možete da pogledate i sami.

Izvor: B92
Podeli
Prikaz sajta RIK-a na kome možete videti rezultate izbora u Srbiji 2022. godine
Prikaz sajta RIK-a na kome možete videti rezultate izbora u Srbiji 2022. godine

Procedura je prilično jednostavna. U nastavku ovog teksta nalaze se četiri linka ka stranicama na zvaničnom internet sajtu Republičke izborne komisije.

Kada kliknete na jedan od njih, a svaki od njih predstavlja vezu ka rezultatima jednog od segmenata ovih izbora (parlamentarni, predsednički, izbori u Beogradu, izbori u ostalim gradovima), ostaje vam samo da izaberete opštinu u kojoj živite, a onda da potražite redni broj ili naziv vašeg glasačkog mesta.

Pretraga za vašim ili bilo kojim biračkim mestom je olakšana tako što u desnom uglu stranice koju ćete otvoriti kliknete baš na reč "Pretraga", pa onda možete da birate opštinu, broj i/ili naziv biračkog mesta, a postoje i različiti dokumenti koje možete videti. Najvažniji su, naravno, zapisnici o radu biračkog odbora, jer se tu nalaze i rezultati, ali postoje i neka druga rešenja, zapisnici...

Kada nađete biračko mesto koje vas zanima, ostaje vam samo da u skroz desnom delu ekrana kliknete na crveni naziv fajla i preuzmete taj PDF dokument na kome možete videti kako se na odabranom biračkom mestu glasalo.

A evo i linkova ka sajtu Republičke izborne komisije koji vas vode do rezultata:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu