Vranje: Nova većina SPS, SNS i URS

Vranje -- U nastavku konstitutivne sednice Skupštine grada Vranja, zakazane za 5. jul, biće formirana nova većina sa 46 odbornika, koju će predvoditi lokalni socijalisti.

"Uputili smo zvaničan poziv lokalnim odborima Srpske napredne stranke (SNS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) za formiranje nove skupštinske većine u Vranju", kazao je šef Opštinskog odbora SPS-a Zoran Antić.

Tako će lokalnu skupštinsku većinu u Vranju u narednom mandatu, kako je rekao, činiti koalicija okupljena oko SPS-a sa 21 mandatom, SNS sa 14 i URS sa 11 odbornika.

Mada socijalisti i narodnjaci sa 35 od 65 mandata, sami mogu da formiraju lokalnu vlast, uključen je i treći koalicioni partner (URS).

Antić kaže da će nova gradska vlast, odmah po formiranju većine, svu pažnju skoncentrisati na četiri, za građane Vranja ključna problema.

"To su smanjenje javne potrošnje i administracije, pronalaženje novih investitora, otvaranje novih radnih mesta i bolje funkcionisanje javnih preduzeća i javnih ustanova", navodi on.

Dosadašnju skupštinsku vecćinu u Vranju predvodila je koalicija socijalista i Nove Srbije sa 20 mandata, demokrate sa 16 i G17 sa pet mandata.