Info

Subota, 30.06.2012.

11:57

Pajtić:Nema dogovora DS, SRS, Dveri

Uprkos jučerašnjim napisima u pojedinim novinama, vlast u Novom Sadu i dalje će činiti Demokratska stranka, LSV i SPS, a ne DS, SRS i Dveri.

Izvor: B92

Default images

Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rano jutros ponovo je izabran na tu funkciju, a njegov zamenik biće predsednik novosadskih socijalista Siniša Sević. Prethodno je za predsednicu gradske skupštine izabrana Aleksandra Jerkov iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Prilikom oba glasanja skupštinsku salu napustili su odbornici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke i Dveri.

Saopštavajući sastav buduće gradske vlade i predstavio program rada, Pavličić je naveo da je sastav Gradskog veća izraz kontinuiteta u odnosu na prethodnu vlast.

S druge strane, po svemu sudeći, dogovor SNS i SPS o vladi uticaće i na budući izgled pokrajinske vlade u Vojvodini, iako su pretendenti za buduću pokrajinsku vladu u medijima prethodnih dana govorili suprotno.

Predsednik vojvođanske vlade i potpredsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je da će pokrajinska vlada biti formirana najkasnije do 10. jula, ali da SPS neće biti njen deo.

"Brutalne su neistine da su vođeni razgovori i planirane bilo kakve političke kombinatorike sa radikalima i Dverima i iznošenje takvih neistina, govori o onima koji su takve neistine plasirali. Tužno je kada se u političkom procesu neko takvim sredstvima služi, a posebno ako se nalazi sa ove strane političkog spektra na kome se mi nalazimo", kazao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: