Zukorlić: Imam čiste ruke i srce

Predsednički kandidat Muamer Zukorlić poručio je večeras nemuslimanima, posebno Srbima, da u njemu imaju većeg prijatelja od dosadašnje vlasti.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 30.04.2012.

23:36

Default images

Na centralnom predizbornom skupu u Novom Pazaru, Zukorlić je više puta rekao da ima "čiste ruke i srce, nikome ne misli zlo" i da ima snage da prihvati sve ljude.

"Nemuslimani, ne bojte se bele ahmedije (kapa imama), jer je bela, čista i na njoj se vidi ako padne i jedna trunka", rekao je Zukorlić na predizbornom skupu koalicije Sve zajedno-BDZ Emir Elfić.

Zukorlić podržava BDZ (Bošnjačka demokratska zajednica) na čijem je čelu njegov šurak Emir Elfić.

BDZ će na lokalnim izborima nastupiti samostalno, dok je za parlamentarne izbore sa nekoliko manjinskih stranaka iz Vojvodine oformila koaliciju Sve zajedno. Zukorlić je izrazio očekivanje da će za tu koaliciju na parlamentarnim izborima i njega kao kandidata za predsednika Srbije 6. maja glasati većina pripadnika manjinskih zajednica u Srbiji.

"Pošto vas ja najbolje razumem, znajte, (pripadnici manjina) da će, ako me izaberete za predsednika, vaši interesi biti najbolje zaštićeni", rekao je Zukorlić.

On je oštro kritikovao dosadašnji državni vrh, na čelu sa Borisom Tadićem, i dvojicu dosadašnjih bošnjačkih ministara u Vladi Srbije, Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina.

"Tadićev sadašnji domet je da pojede ćevape u pratnji desetak telohranitelja, a o onoj dvojici (Ljajić i Ugljanin) nema smisla pričati", rekao je Zukorlić.

On je, ipak, rekao da su njih dvojica "godinama bili u sukobu, danas tvrde da se nikada nisu ni svadjali, a dobro znamo da je zbog njih
jedan čovek (Ruždija Durović, na izborima 2006. godine) ubijen, jedan je u invalidskim kolicima, a jedan na štakama", rekao je Zukorlić.

Nosilac izborne liste Sve zajedno-BDZ Emir Elfić je prethodno sa govornice ocenio da su Ugljanin i Ljajić "izdajnici, lopovi i kriminalci".

Koaliciju "Sve zajedno", čiji je nosilac predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Emir Elfić, čine i Gradjanski savez Madjara, Demokratska zajednica vojvodjanskih Madjara, Demokratska zajednica Hrvata i Slovačka stranka.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZ) Muamer Zukorlić kandidat je grupe gradjana za predsednika Srbije na izborima koji će biti održani u nedelju, 6. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: