Hronika 0

28.03.2024.

16:10

Nastavlja se suđenje Belivukovoj ekipi: Izneti dokazi

U Specijalnom sudu, na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prikazana fotografija pretučenog Nikole Mitića i puštena audio-poruka snimljena za vreme mučenja.

Izvor: Tanjug

Nastavlja se suđenje Belivukovoj ekipi: Izneti dokazi
M. M./ATAImages

Podeli:

Na glasovnoj poruci koja je puštena u sudu čulo se kako jedan ili dva muškarca prisiljavaju nekoga da kaže ko ga je poslao, preteći mu da će ga u suprotnom ubiti, nakon čega se čuje " Laza" i opet na pitanje koji Laza, čuo se odgovor "Vukićević". Tokom te poruke čuli su se i zvukovi udaraca i jaukanje. Sledeća glasovna poruka je glasila "Jesmo ga ubili malo ali je priznao da je Laza".

Okrivljeni-saradnici Srđan Lalić i Bojan Hrvatin tvrde da je glas koji je pretio Belivukov, a u vreme kada su tukli i mučili Mitića. Miljković je zatim za govornicom rekao da to nije Belivukov glas već mu liči da je glas postupajućeg tužioca Saše Ivanića, zbog čega ga je sudija upozorila da će sledeći put biti kažnjen i da mora da poštuje sud. Tužilac je tražio sudiji da taj deo transkrtipta dostavi tužilaštvu kako bi ocenili da li ima elemanata krivičnog dela ometanje pravde, dok je nakon Miljkovića još nekoliko optuženih reklo da liči na glas tužioca.

U sudnici je prikazana fotografija muškarca koji sedi na kauču s modricama i podlivima po licu i rukama, a za kog su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Srđan Lalić rekli da je Nikola Mitić. Lalić je istakao da je ta fotografija nastala u prostorijama nekadašnjeg restorana na stadionu Fudbalskog kluba Partizan, kao i da ne zna tačno ko je tukao Mitića, jer je stigao među poslednjima. Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin tvrdi da je on Mitića udario jednom po glavi kada je došao.

Između ostalog, danas su prikazane kriptovane poruke na kojima se nalazi početak registarske oznake. Za poruku o registarskim tablicama autoomobila okrivljeni-saradnik Srđan Lalić tvrdi da ju je Belivuk poslao na grupu na kojoj je bio s Radojem Zvicerom i Radojem Živkovićem. Lalić je rekao da je on na grupu prethodno izdiktirao tablice te crne "honde" koja ih je pratila.

Među glasovnim porukama na jednoj se čuje "Uzeli smo ga, sa nama je", a tu glasovnu poruku prati tekstualna "uzet", dok okrivljeni-saradnici tvrde da je reč o Miljkovićevom glasu, što su ostali pripadnici negirali. Mitića su, prema navodima iz optužnice, pripadnici ove grupe 10. avgusta 2020. godine uočili da ih prati, te su ga oteli, mučili u restoranu na FK Partizan, nakon čega su ga ubili u kući u Ritopeku.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: