Hronika 0

25.06.2024.

13:02

Šok: Vlasnik streljane u kojoj je pucao K.K. priznao da je dao lažan iskaz

R.I., vlasnik streljane koji se našao na optuženičkoj klupi zbog masovnog ubistva u "OŠ Vladislav Ribnikar" koje je počinio maloletni K.K. priznao da je dao lažan iskaz, javljaju mediji.

Izvor: Blic.rs

Šok: Vlasnik streljane u kojoj je pucao K.K. priznao da je dao lažan iskaz
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Naime, nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim R.I, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba “Partizan practical Shooting“ prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Okrivljeni R.I. je priznao da je izvršio krivično delo Davanje lažnog iskaza, te će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor).

Takođe, prema sporazumu okrivljeni će platiti troškove krivičnog postupka u iznosu koji odredi sud.

Javni tužioci, okrivljeni i njegovi branioci odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti doneta na osnovu ovog sporazuma.

Sporazum će biti predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Prema oceni VJT u Beogradu okrivljeni je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.  

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Podeli: