Hronika 1

30.05.2024.

12:43

Majka dečaka ubice odbila da svedoči

U beogradskom Višem sudu danas je saslušanjem tužene Miljane Kecmanović trebalo da se nastavi parnični postupak protiv roditelja dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devet učenika i čuvara te škole.

Izvor: Tanjug

Majka dečaka ubice odbila da svedoči
M.M./ATAImages

Podeli:

Međutim, Miljana Kecmanović nije se pojavila u sudu, a njena advokatica je poručila da ona ne želi da svedoči.

Na današnje suđenje, pored Miljane Kecmanović, pozvani su i svedoci – tadašnji školski pedagog i psiholog, kao i učiteljica dečaka.

Na samom početku ročišta sudiji se obratila advokatica majke dečaka ubice, kojoj je ovo bio 3. put da ne dođe na suđenje.

Advokatica je navela da povlači predlog za saslušanje Miljane Kecmanović, te i da ona neće svedočiti u postupku koji se vodi protiv nje, jer nije u stanju posle krivičnog postupka.

Sudija je taj predlog usvojio.

Ovu tužbu podnelo je 27 članova porodice ubijenih protiv dečaka, njegovih roditelja i škole u kojoj se masakr desio.

Branilac Kecmanovića je tokom drugog parničnog postupka, pošto ih sa ovim ima ukupno pet, rekla da majka dečaka neće iznositi odbranu u parničnim postupcima. 

Pored parničnih, postoji i krivični postupak, koji je zatvoren za javnost, a u kojem su i otac i majka negirali krivicu.

Dečak ubica koji u vreme izvršenja ovog zločina u OŠ "Vladislav Ribnikar" nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugove iz dva očeva pištolja, koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije. 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: