Hronika 0

20.06.2024.

13:56

Traži se da se u sud dovede K.K, dečak ubica VIDEO

Parnični postupak protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar", a po tužbi roditelja ubijene devojčice Adriane Dukić, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

Izvor: Telegraf, Tanjug

Traži se da se u sud dovede K.K, dečak ubica VIDEO
M.M./ATAImages

Podeli:

Punomoćnik Kecmanovića, Marina Ivelja, predložila je sudu suočenje maloletnog počinioca masakra i pedagoga OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj je masakr počinjen.

Punomoćnik Kecmanovića, Marina Ivelja je predložila njihovo suočenje na okolnosti da li je maloletni K.K. pričao sa njom kada je želeo da promeni smenu, što njegova majka navodi u mejlu koji je poslala školi, a što danas ispitana Jelena Vujičić, pedagog negira.

Na početku suđenja punomoćnih tužilaca, porodice Dukić čija je ćerka ubijena, Snežana Dunjić je predložila da se veštači kasa u kojoj je navodno Vladimir Kecmanović držao oružje i municiju kako bi se utvrdilo da li tolika količina može da stane u tu kasu.

Dunjić je ponovila svoj predlog da se ispita maloletni K.K. , kao i da se veštacima koji će raditi njegovo veštačenje dostavi audio snimak poziva kada on prijavljuje svoj zločin i snimak njegovog iskaza u tužilaštvu.

Danas su u sudnici ispitane pedagog Vujičić i psiholog Lidija Maksić koje su navele da ništa neuobičajno nisu primetile u ponašanju K.K., te su dodale da je bio dobar đak i da se lepo ponašao u školi.

Sledeće suđenje je zakazao za 27. septembarkada bi trebalo da bude ispitano još svedoka iz škole.

Ovaj postupak pokrenut je protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, njihovog sina, kao i protiv škole i države, a po tužbi članova porodice Dukić čija ćerka je ubijena tada.

Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka, i doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Podignuti F-16: Zelenski je spasen?

Generalni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da je slanje odbrambenih sistema Ukrajini, poput sistema ''Patriot'' i drugih, ključno za odbranu infrastrukture i ukrajinskog naroda, kao i snaga.

16:13

10.7.2024.

1 d

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: