Hronika 0

15.06.2024.

12:18

Danas saslušanje majke koja je brutalno pretukla nastavnicu; Evo kolika kazna joj preti

U Tužilaštvu će danas biti saslušana A. R. (32), majka učenika škole OŠ "Jovan Dučić" koja je, kako se sumnja, u novobeogradskoj osnovnoj školi vređala, pretila i udarala više puta nastavnicu biologije te škole.

Izvor: Blic.rs; Kurir.rs

Danas saslušanje majke koja je brutalno pretukla nastavnicu; Evo kolika kazna joj preti
Profimedia

Podeli:

Osumnjičenoj A.R. je juče određeno zadržavanje zbog sumnje da je izvršila krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

Ona je, kako se sumnja, prekjuče u učionici Osnovne škole "Jovan Dučić" u Novom Beogradu, nezadovoljna zaključnom ocenom svog deteta, verbalno i fizički napala nastavnicu ove škole.

Nastavnici su u KBC Zemun konstatovane višestruke lake telesne povrede.

Advokat Tamara Radojčić kazala je za Kurir.rs da u slučaju učiteljice iz OŠ "Jovan Dučić" tužilaštvo smatra da postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 KZ i krivično delo zlostavljanje i mučenje iz člana 137 KZ.

"Za krivično delo zlostavljanje i mučenje zaprećena je kazna zatvora, za osnovni oblik, do godinu dana. Za teži oblik ovog dela je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Kada je reč o krivičnom delu ugrožavanje sigurnosti zaprećena je za osnovni oblik novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine. Za teži oblik, ako je došlo do uznemirenja javnosti ili druge teže posledice - kazna je od tri meseca do tri godine. A u principu slučaj je ozbiljan i došlo je do uznemirenja javnosti".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: